‘TEA-TRÖSZT’ FILOZÓFIAI DÉLUTÁNOK

SZERTARTÁSOS TEÁZÁS ELMÉLKEDÉSSEL, ISMERKEDÉSSEL

A tea nem mindennapi varázsnövény. Na persze nem a bolti filteres, hanem az igazi, amit nem kapsz minden sarkon. Kínában évezredes hagyománya van a Camelia Sinensis (tea) termesztésének és fogyasztásának.

A feldolgozás, valamint az elkészítés és elfogyasztás módja, a növényben lévő különleges hatóanyagokkal együtt már önmagában egyfajta meditatív, filozofikus állapotba hozza az embert, azonban ha még tudatosan rá is gyúrunk erre, akkor nagy dolgok születhetnek egy-egy teázás alkalmával.

Nem hiába fogyasztják szeánsszal megtisztelve e nemes gyógynövényt azok, akik tudják ezt.

Teaszertartás - Rapid Massage Service - Tea-tröszt filozófiai délután

A ‘Tea-tröszt’ filozófiai délutánok egész egyszerűen arról szólnak, hogy összejövünk, és egy-egy szertartásos teázás mellett beszélgetünk, jobban megismerjük egymást, ötletelünk, tervezünk, meghallgatjuk egymás véleményét és élményeit különböző témákban. 

Mivel mi itt a Rapid Massage Service-nél elsősorban a gyógyítás filozófiáival és módjaival, valamint a tudatos egészségfejlesztés lehetőségeivel foglalkozunk, így túlnyomórészt ezek mentén elmélkedünk – ami már önmagában egy elég tág teret ad a beszélgetéseknek -, de semmi sincs kőbe vésve, bármi lehet diskurzus tárgya.

Általában meghatározunk ugyan egy-egy központi témát, amihez felolvasunk egy-két frappáns és elgondolkodtató idézetet vagy könyv részletet, de nem kell feltétlenül arról szólnia az egész délutánnak. Alapvetően tényleg laza, kötetlen beszélgetések ezek.

Ha jó az idő, kint vagyunk a szabadban, és a Rapid Massage Service több mint 300 éves, sokat látott szamovárja, „Dimitrij” forralja és lágyítja nekünk a vizet csúcsminőségű teáinkhoz.

Szamovár

Többnyire 2-3 féle teát kóstolunk egy ilyen alkalommal hosszasan, egyenként 4-5 felöntéssel. Rendszerint az első teázás után történik a felolvasás, amit követően elmondhatja a véleményét és meglátásait az adott témával és idézettel kapcsolatban az, aki szeretné. Ezután szabadon engedjük a történéseket és próbálunk eljutni valahová a filozófia labirintusaiban.

Ha úgy érezzük, megvan a fonál, tovább beszélgetünk a téma mentén, ha meg nem, akkor hagyjuk, hogy más témák felé sodródjunk. Ihletet merítve a felbukkanó témákból nem ritkán lehetőségekről, tervekről elmélkedünk, de az is teljesen rendben van, ha csak ülünk, teázgatunk, sztorizgatunk, vagy ha nem nagyon beszélünk, csak élvezzük az együttlétet és nonverbális formában fogadjuk a tanításokat.

A lényeg, hogy ezeken az összejöveteleken nincsenek külön tanítói és tanulói szerepek. Mindannyian tanítjuk egymást az ötleteinkkel, a meglátásainkkal, a személyiségünkkel. Az egyetlen szellemi vezető, aki bölcs Mesterként a háttérből tanít és inspirál minket ezen alkalmakkor, a tea.

Teaszertartás - Rapid Massage Service - Tea-tröszt filozófiai délután

Téged is szeretettel látunk ezeken a havonta egyszer esedékes beszélgetéseken, függetlenül attól, ki vagy és mivel foglalkozol. Az egyetlen szabály az, hogy tiszteljük a másikat és egymás véleményét minden témában, és ennek megfelelően illő empátiával és kedvességgel viseltetünk egymás iránt ezen alkalmakkor.

Ha eljössz közénk, akkor nem meggyőzni, hanem meghallgatni szeretnénk téged. Te is ezzel a mentalitással csatlakozz be ezekbe a kellemes, családias délutánokba.

E szellemiséget képviselve természetesen ezek az összejövetelek mindenki számára ingyenesek, azonban némi elemózsiát ér bedobni a közösbe és megkínálni vele egymást, már csak azért is, mert a jó tea gyakran felébreszti az étvágyat és támogatja az emésztést. Továbbá szintén a szellemiség miatt ezek kis létszámú összejövetelek (10-12 fő maximum), tehát mindenképp szükséges bejelentkezni előtte. Nagyjából ennyit érdemes tudnod elöljáróban.

Ha gyógyító vagy, ha nem, gyere hát és ismerjük meg egymást egy jó tea mellett.