OKTATÁS

Szívesen tennél szert egy olyan tudásra, amit az élet bármely területén használni tudsz?

Önfejlesztő edzésprogram

A Rapid Massage Service nem csak egy vállalkozás, hanem egy iskola is, ahol tanulni is lehet a Dinamikus Rapid Masszázst, közvetlenül annak megalkotójától.  A különböző masszázstechnikák megismerése mellett képzési rendszerünk egy kitűnő önfejlesztő edzésprogram is. A helyes tartással és koncentrált légzéssel végzett, kifinomult mozgásgyakorlatok elsajátítása, valamint érzékszerveink célirányos fejlesztése nem csak a Rapid Masszázs alapjainak és minőségének elengedhetetlen követelménye, de korlátaink megismerésében, tágításában, én- és testtudatunk fejlesztésében, koncentrációnk javításában, valamint immunrendszerünk erősítésében is nagy segítségünkre válik. A Dinamikus Rapid Masszázs megfelelő gyakorlása ezért életre szóló önismereti tudást, szemléletmódot és gyakorlati praktikákat tanít meg végzőinek, melyeket utána nem csak a fizioterápia területén nyílik alkalmuk kamatoztatni.

„Számomra a képzés teljesen új kapukat nyitott meg önmagammal kapcsolatban. Önismereti személyiségfejlesztőként végeztem, emellett már többféle masszázst is tanultam. Itt olyan dolgok jöttek ki belőlem, amikről fogalmam sem volt, hogy bennem vannak.”

Mészáros Rozália – önismereti személyiségfejlesztő, masszőr

Engem is érdekel a dolog!

 

 

Többszintes képzési rendszer

A Dinamikus Rapid Masszázs hatékonysága a ritmus, a mozgás, a légzés és a különböző fogások precíz, művészi kivitelezésén és összehangolásán alapszik. Éppen ezért magas szinten való művelése, megtanulása nem könnyű vállalkozás. Ahhoz, hogy viszonylag rövid idő alatt megfelelő hatást érjen el, végzőjének túl azon, hogy kiváló fizikai és pszichés kondícióban kell lennie, szintén kitűnő egész testes mozgás- és légzésergonómiával, valamint ritmusérzékkel kell rendelkeznie.

Mindezek kifejlesztésére és rutinná alakítására 3 szintes képzési rendszer áll rendelkezésre iskolánkban!

 „Nagyon jó volt a képzés. Kitűnő oktatónk volt, aki mindig ott volt, figyelt és segített mindenben. Emellett egy nagyszerű csapat is volt. Németországban, ahol élek már van némi gyakorlatom wellness masszázsokban és reikiben. Ez azonban egy teljesen más megközelítése a fizioterápiának. A tanfolyamon nagyon sokat segítettek a vendégek folyamatos visszajelzései. Örülök, hogy megtanulhattuk ezt a technikát.”

Falk Hoppe – fogtechnikus, masszőr, reiki-kezelő

Jól hangzik, felveszem a kapcsolatot!

 

 

1. Szint – Alaptanfolyam:

Iskolánk alapképzése egy 4 napos (4 x 6 óra), workshop szerű bevezető tanfolyam, ahol megismerkedünk az alapokkal. Egész testes mozgásergonómiát, légzés ergonómiát tanulunk, ritmust gyakorlunk, és mindezt a Dinamikus Rapid Masszázs elvrendszerének, fogásainak és alap szintű végzésének megismerésén keresztül tesszük. Az alap tanfolyam elvégzése után még nem fogjuk professzionálisan végezni a Rapid Masszázst, azonban az ezen elvekbe, technikákba, mozgás -és légzésformákba való betekintés egy kitűnő továbbképzési lehetőség lehet fizioterápiát végző kollégák számára, de akár zenészeknek, mozgásművészeknek is. Emellett – minthogy az alapképzésnek nincs tétje, csupán egy jelképes alapvizsgát teszünk a végén – bárkinek ajánlott és bárki el is végezheti, aki érez magában elszántságot és kitartást egy kemény, koncentrált edzéshez, és nyitott az új dolgokra. A legtehetségesebbeknek akár már az alapképzést követően is alkalmi munkalehetőséget kínál a Rapid Massage Service.

“A 2018-as nyári Everness Fesztiválon volt szerencsém a Dinamikus Rapid Masszázs tanfolyamhoz. Sanka (Nagy Sándor) tömör, ugyanakkor kellően alapos, informatív és érthető formában adta át nekünk az elméleti alapokat és a gyakorlati fogásokat. Nekem korábban semmilyen szakmai képzettségem és tapasztalatom nem volt a masszázs terén. Ennek ellenére – az ottani vendégek visszajelzései alapján – sikeresen sajátítottuk el a tananyagot. Hálásan köszönöm mindazt, amit ezzel kaptam, tanultam a masszázsról és önmagamról. Köszönöm a sok segítséget, barátságot, hangulatot, az örömteli pillanatokat, órákat, napokat. Bármerre is haladsz az utadon, ha vonzást érzel egy hasonló dolog iránt, itt érdemes “megállnod” és kipróbálni magad.”

Csipkay Miklós – mozgás- és szemléletfejlesztő, zumba instruktor

Szívesen kipróbálnám magam benne!

 

 

2. Szint – Haladói képzés:

Az alapvizsga – vagy első szintvizsga – letételét követően, aki igazán komolyan gondolja, és valóban szeretné jól megtanulni a Dinamikus Rapid Masszázst, az innentől úgynevezett továbbképző edzésekre járhat. Ezekre az alkalmanként 3 órás foglalkozásokra járva válunk igazán jó rapid masszőrökké, amikor is fizikai és mentális kondíciónk edzése mellett elemeire bontva tanulunk meg és gyakorlunk be minden technikát, a megfelelő mozgással, légzéssel és ritmikával. Mindeközben részletesebb anatómiai és energetikai ismeretekkel is gazdagodunk. Mind a második, mind a harmadik szinten kiemelt szerepet szentelünk a ritmusérzék fejlesztésének, és a megfelelő ritmika alkalmazásának a masszázsban. A haladói szinten ezen felül a fizikai résszel foglalkozunk mélyebben, azaz technikáinkat és mozgásunkat tökéletesítjük. Az alapvizsgával ellentétben a haladói vizsga már szigorú szakmai követelményekhez kötött az említett technikai rész és a mozgáskultúra terén, mely elméleti és gyakorlati anyagot egyaránt tartalmaz; éppen ezért letétele nincs időhöz kötve, csakis tudáshoz és teljesítményhez. Mindenki akkor kísérelheti meg letenni e vizsgát, amikor felkészültsége és kondíciója eléri az ahhoz szükséges szintet. A sikeres második szintvizsgát követően a vizsgázó elmondhatja magáról, hogy készség szinten tudja a Dinamikus Rapid Masszázst mind elméletben, mind gyakorlatban. A vizsgát követően – meghívás útján – csatlakozni is lehet a Rapid Massage Service (RMS) csapatához, de akár önálló vállalkozásba is kezdhet a vizsgázó RMS támogatásával és hitelesítésével.

“A 2015-ös Everness Fesztiválon végeztem. Egy válogatott csapatba kerültem be önéletrajz és motivációs levél útján. Nagyon különleges, csodálatos élmény volt a tanfolyam, főleg élesben masszírozni már alatta. Azóta nyitottabb vagyok az emberekkel. Nagyon sokat tanultam, s tanulok azóta is, és dolgozni is járok a csapattal. Igazán felemelő élmény, csak ajánlani tudom mindenkinek.”

Lőrincz Andrea – nyelvtanár, táncos, masszőr

Szeretnék rapid masszőrként dolgozni!

 

 

3. Szint – Felsőfokú képzés:

A haladói vizsga után – tovább járva edzésekre – a felsőfokú tudás és jártasság megszerzésével koronázhatjuk meg tanulmányainkat a Rapid Massage Service-nél. A ritmika további gyakorlása mellett ezen a szinten ez az energetikai oldalban való elmélyülést jelenti, amit légzéstechnikáink fejlesztése révén valósítunk meg. Amikor a fogások és a mozgásfajták már a kisujjunkban vannak, és már nem azokra kell figyelni, akkor a felszabadult energiát (figyelmünket) befelé fordítjuk, légzésünkre fókuszálva. A cél az, hogy a mozgás és a légzés minél tökéletesebb harmóniában legyen egymással, illetve megfelelő összpontosítás által egyfajta egyensúlyra lelve segítsék egymást. Amikor rátalálunk erre a harmóniára, akkor érzékszerveink kinyílnak, s figyelmünket ismét kifelé irányítva tapintásunkkal jobban érzékeljük alanyunkat, mélyebb, hatékonyabb és változatosabb kezeléseket tudunk végezni.

Érdekesség: A légzés és a mozgás koncentrált figyelemmel történő egyesítését a kínai orvostudomány Chi-kung-nak nevezi, mely technika sok keleti gyógyításnak, illetve harci és mozgásművészetnek az alapját képezi. Immunerősítő és koncentráció-javító hatása miatt egyes kínai kórházakban bizonyos betegségekre ma is egyszerűbb Chi-kung gyakorlatokat írnak elő.

Érzékszerveink és koncentrációnk fejlődése mellett a Chi-kunggal végzett kezelés során megnő fizikai teherbírásunk is, több masszázsra leszünk képesek anélkül, hogy elfáradnánk, s így képessé válunk letenni az utolsó, felsőfokú szintvizsgát. Bizonyítván a légzés és a mozgás harmóniáját, és az ebből adódó magasabb teherbírást, ennél a vizsgánál a minőség és a mennyiség egyaránt számít. Ez azt jelenti, hogy nem tudunk rá megfelelően felkészülni csak az edzéseken, hiszen nem masszírozhatjuk meg egymást 10-szer, 20-szor, 30-szor egymás után, mert az nem egészséges (főként a nyújtások miatt). Ezért a felsőfokú vizsgára jelentős részben nagy létszámú, “éles” munkák alatt készülünk. Ez egyfajta “harcos szellem” meglétét, vagy kialakítását teszi szükségessé ahhoz, hogy a folyamatos összpontosítás mellett végzett extrém terhelést jónak és hasznosnak éljük meg, és a munka mennyisége ne menjen a minőség rovására. Másrészt viszont – mivel rendes munkákról van szó, amikért fizetést kapunk – az utolsó vizsgára való készülés alatt a vizsgázó jóval több pénzt keres, mint amennyit költ. Aki a felsőfokú szintvizsgát is sikeresen letette, az méltán nevezheti magát a Dinamikus Rapid Masszázs mesterének, de akár légzés- és mozgásművésznek is. E címet birtokolva, és a befektetett munkát értékelve megemelkedik azok fizetése, akik továbbra is a Rapid Massage Service-ben dolgoznak.

„Amit itt kaptam az iskolában, nem csupán egy oklevél. Nem csak egy szakma. Maga a jóság, ami itt megszerezhető. Szenzációs dolgokat tanul az ember, és nem csak a masszázs terén. Sanka a nagyon magas színvonalú tudományát önzetlenül adja át, mindemellett felhívja az ember figyelmét, hogy ez egy művészet is egyben, ahol kifejezheti magát az ember, és maradandót alkothat. A jó hangulatú óráknak és előadási stílusnak köszönhetően az egyetlen iskola, ahová még, még, még akarok járni. Ajánlom mindenkinek. Gyökerestül megváltoztatja az életedet. Mint az enyémet is. Köszönöm a lehetőséget!”

Kolozsvári Tamás Andor – graffitiművész, masszőr

Elkezdem a tanulást!

 

Dinamikus Rapid Masszázs Dynamic Rapid Massage Rapid Massage Service

SONY DSC

Oktatás – ÁRAK!

 

Alaptanfolyam csoportban:       40.000 Ft/fő

Alaptanfolyam magán úton:      60.000 Ft/fő

Edzések csoportban:                    2.000 Ft/fő /alkalom

Edzések magánban:                      3.000 Ft/fő /alkalom