OKTATÁS

Tanulnál valami olyat, ami egész életedben a hasznodra válik?

Önfejlesztő edzésprogram

A Rapid Massage Service nem csak egy vállalkozás, hanem egy iskola is. Ennek keretein belül egyrészt továbbképzést tudunk nyújtani masszőr és manuálterapeuta kollégáknak (légzés- és mozgásergonómia, fasciakezelés, inazás, ritmusdinamika, lendületkoordináció, kimozgatások, triggerterápia, stb); másrészt a Dinamikus Rapid Masszázst is meg lehet tanulni. Iskolánk alapvetően ez utóbbira épül.

A különböző manuálterápiás technikák megismerése mellett képzési rendszerünk egy kitűnő önfejlesztő edzésprogram is.

A helyes tartással és koncentrált légzéssel végzett, kifinomult mozgásgyakorlatok elsajátítása, valamint érzékszerveink célirányos fejlesztése nem csak a Rapid Masszázs és valamennyi manuális terápia alapjainak és minőségének elengedhetetlen követelménye, de korlátaink megismerésében, tágításában, én- és testtudatunk fejlesztésében, koncentrációnk javításában, valamint immunrendszerünk erősítésében is nagy segítségünkre válik, a fizioterápia világán kívül is.

„Számomra a képzés teljesen új kapukat nyitott meg önmagammal kapcsolatban. Önismereti személyiségfejlesztőként végeztem, emellett már többféle masszázst is tanultam. Itt olyan dolgok jöttek ki belőlem, amikről fogalmam sem volt, hogy bennem vannak.”

Mészáros Rozália (Budapest) – önismereti személyiségfejlesztő, masszőr – 2014

Vagy görgess tovább a részletekért!

dinamikus rapid masszazs irodai masszazs rendezvenymasszazs sportmasszazs szekes masszazs szekmasszazs munkahelyi masszazs masszazs oktatas stresszoldo masszazs manager masszazs konferencia masszazs office massage dynamic rapid massage masszazs tanfolyam legjobb masszazs eros masszazs profi masszazs relax masszazs fejmasszazs sports massage event massage lenduletkoordinacio mozgasergonomia legzesergonomia ergonomia ritmus dinamika gerinctorna tartasjavitas

Többszintes képzési rendszer

Oktatási rendszerünk tehát alapvetően a Dinamikus Rapid Masszázs köré épül, aminek hatékonysága a ritmus, a mozgás, a légzés és a különböző fogások precíz, művészi kivitelezésén és összehangolásán alapszik, valamint a lendülettel való munka hatékony és magabiztos gyakorlati tudásán. Éppen ezért magas szinten való művelése, megtanulása nem könnyű vállalkozás.

Ami a gyakorlati részt illeti, ahhoz, hogy viszonylag rövid idő alatt megfelelő hatást érjen el, végzőjének túl azon, hogy kiváló fizikai és mentális kondícióban kell lennie, szintén kitűnő mozgás- és légzésergonómiával, valamint ritmusérzékkel kell rendelkeznie.

Ezek mellett azonban egy igazán jó rapid masszőrnek tudnia kell bánni az emberekkel. Valóban segítséget kell tudnia nyújtani nekik, nem csak holmi közhelyeket eregetni. Ehhez pedig széleskörű elméleti tudásra, valamint megfelelő szemléletre van szükség.

Mindezek kifejlesztésére és rutinná alakítására 3 szintes képzési rendszer áll rendelkezésre iskolánkban. E rendszerben azonban nem fix idejű tanfolyamok vannak, hanem úgynevezett edzésekre járva tanulhatod meg az alapokat (ha egyszer eljössz, megtudod, miért hívjuk így). Ezek mellett különböző jellegű szakmai gyakorlatok, elméleti órák és filozófiai összejövetelek alatt van lehetőséged csiszolni technikáidat és odáig tökéletesíteni tudásodat, hogy végül megpróbálkozhass egy-egy szintvizsgával.

Azért választottuk ezt a módját a tanításnak, mert mi a tradicionális, tudásalapú oktatási modellekben hiszünk. Manapság a legtöbb helyen ha befizetsz x összeget egy meghatározott idejű képzésre, és becsülettel végigülöd azt, akkor a végén egy jelképes vizsgát követően kapsz egy bizonyítványt. Ez azonban nem a tudásodat és a teljesítményedet tükrözi, hanem azt, hogy befizetted a pénzt és részt vettél a tanfolyamon. Mi ettől a szemlélettől elhatárolódunk.

Az említett edzéseken, órákon és gyakorlatokon abszolút a saját képességeidhez mérten, a saját ütemedben haladhatsz.

Mi is ennek megfelelően segítünk téged, azonban semmiképp se 1-2 hétre vagy hónapra számíts, hanem évekre, már az alapvizsgát illetően is. Szóval bár a nálunk töltött szakmai gyakorlataidért már kapsz némi ösztöndíjat, azonban nem árt, ha van egy stabil megélhetésed és nem ringatod magad a gyors siker és pénzszerzés illúziójába a gyógyítás világát illetően (ha már van saját, minőségileg felépített gyógyítói praxisod, akkor érted ezeket a sorokat).

Nálunk a türelem, a kitartás, valamint a lassú, de stabil fejlődés képessége nagy erények. Munkáink minősége és referenciáink talán helyettünk is beszélnek e módszer hatékonyságáról a korszellem ‘fast-food’ képzéseivel szemben.

dinamikus rapid masszazs irodai masszazs rendezvenymasszazs sportmasszazs szekes masszazs szekmasszazs munkahelyi masszazs masszazs oktatas stresszoldo masszazs manager masszazs konferencia masszazs office massage dynamic rapid massage masszazs tanfolyam legjobb masszazs eros masszazs profi masszazs relax masszazs fejmasszazs sports massage event massage lenduletkoordinacio mozgasergonomia legzesergonomia ergonomia ritmus dinamika gerinctorna tartasjavitas egeszsegfejlesztes

Képzési tematika

Az októbertől májusig tartó, heti vagy kétheti rendszerességű önfejlesztő edzéseken és elméleti foglalkozásokon tehát a Dinamikus Rapid Masszázs tanulása és gyakorlása mellett mozgás- és légzésfejlesztést, chi-kungot, lendületkoordinációt, ritmusdinamikát és manuálterápiát tanulunk mind elméletben, mind gyakorlatban.

Az alap edzések mellett néha egy-egy egész napos workshopot is tartunk különböző témákból, úgymint fasciakezelés, triggerterápia, tartásjavítás, légzésfejlesztés, ágyas-olajos technikák, zeneterápiás masszázs és hasonlók.

Ezeknek a workshopoknak a nagyrésze magához a Rapid Masszázshoz is kapcsolódik valamilyen formában, azonban attól függetlenül is hasznos tudást és szemléletet ad. Ezekre külön tudsz jelentkezni mindig.

Maguk az alap Rapid Masszázs edzések, valamint az elméleti alkalmak általában 3 órásak, és a következő alaptematika szerint épülnek fel.

1. szint

Dinamikus Rapid Masszázs – alapfok

Az első szinten, miközben elkezded megtanulni a Dinamikus Rapid Masszázs fogásrendszerét, megismerkedsz a légzés- és mozgásergonómia, a ritmusterápia, valamint a lendületkoordináció alapjaival mind elméletben, mind gyakorlatban. Ezen a szinten azonban a technikai rendszerben és a mozgáskoordinációban mélyedünk el jobban. Mindezek mellett olyan praktikus önfejlesztő és koncentrációnövelő módszereket és gyakorlatokat is tanulhatsz itt, melyeket aztán otthon is tudsz gyakorolni és tökéletesíteni, vagy akár egyéb kezeléseidbe beépíteni.

Pont ezért képzési rendszerünk első szintje egy kiváló továbbképzés akkor is, ha szakmabeliként nem kifejezetten a Rapid Masszázs megtanulása a célod, hanem mondjuk adott esetben az, hogy megtanulj olyan mozgással és terheléssel dolgozni, hogy biztonságban legyenek az ízületeid.

A készségek minél hatékonyabb fejlesztése végett már ezen a szinten is sokat gyakorlunk bekötött szemmel. Emellett jellemzően havi 1-2 alkalommal elméleti foglalkozásokat és filozófia délutánokat is beiktatunk a tanulásba, hogy a rendkívül gyakorlatorientált edzéseket kiegészítsük a szükséges mennyiségű, szintén igen fontos teoretikus tudással és szemléletfejlődéssel.

dinamikus rapid masszazs irodai masszazs rendezvenymasszazs sportmasszazs szekes masszazs szekmasszazs munkahelyi masszazs masszazs oktatas stresszoldo masszazs manager masszazs konferencia masszazs office massage dynamic rapid massage masszazs tanfolyam legjobb masszazs eros masszazs profi masszazs relax masszazs fejmasszazs sports massage event massage lenduletkoordinacio mozgasergonomia legzesergonomia ergonomia ritmus dinamika gerinctorna tartasjavitas

Miután az edzéseken megtanultad a technikai rendszert, az a feladatod, hogy különböző „éles” helyzetekben tökéletesítsd a tudásodat (rendezvényeken, irodákban, ismerőseiden, stb). Emellett meg kell tanulnod olyan módon bánni az emberekkel, hogy valóban képes legyél segíteni nekik, a Rapid Masszázson túlmutatóan is, legalábbis azoknak, akik a kezelésed után segítségért fordulnak hozzád. Tudatosítanod kell magadban, hogy felelősséggel tartozol értük, miután a Rapid Masszázzsal hirtelen megemeled az energiaszintjüket.

A türelem és a kitartás mellett az önállóság és a segítői véna is fontos erények ezen az úton.

Pont ezért az ezen képességek kialakításához és rögzüléséhez elengedhetetlenül szükséges szakmai gyakorlatok jó részét akár magadnak is megszervezheted. Ha emellett döntesz, akkor elég csak néha eljönnöd velünk egy-egy gyakorlásra, hogy lássuk, hol tart a technikád és hogy tudsz bánni az emberekkel.

Amennyiben velünk – vagy velünk is – jössz gyakorolni, akkor az többnyire hivatalos céges megrendelések keretein belül történik, és ezekért a „munkákért” afféle ösztöndíjként már valamennyi fizetést is kapsz, csak hogy még életszerűbb legyen a dolog, és hogy segítsük a szakmai önbizalmad kialakulását.

Amikor már látszik, hogy profin tudsz mindent a gyakorlatban, és az emberekkel is jól bánsz, csak akkor állhatsz neki a vizsgázás folyamatának. Ez először egy minden részletre kiterjedő elméleti számonkérést jelent, a tananyag terjedelme miatt több körben. A témák: általános anatómia és energetika, mozgásergonómia, légzésergonómia, ritmusdinamika, lendületkoordináció, kimozgatások, anatómiai erővonalak, fasciakezelés, erővezetés, meridiánok, a gyógyítás filozófiája, Dinamikus Rapid Masszázs lényege, hatásmechanizmusa, indikációk, kontraindikációk, speciális alkalmazások, kommunikáció.

Amennyiben ezt a vizsgát 90 % felett teljesíted, akkor kísérelhetsz meg levizsgázni a gyakorlati részből, ami 10 db Dinamikus Rapid Masszázs elvégzését jelenti egymás után, idegen embereken, vakon, szintén 90 %-os pontossággal, legalábbis ami a technikai rendszert és a mozgásergonómiát illeti.

Ha ez rendben ment, akkor kapod csak meg az első szintes bizonyítványodat, ami már egy igen magas nívót fog képviselni a szakmában.

Bizonyitvany - Rapid Massage Service - Dinamikus Rapid Masszazs

2. szint

Dinamikus Rapid Masszázs – középfok

Miután betekintettél a Dinamikus Rapid Masszázs világába és letetted az alapvizsgát, már egy olyan szintet képviselsz, ami bárhol megállja a helyét. Akár meg is köszönhetünk egymásnak mindent, és elmehetsz önállóan rapid masszőrnek lenni, azonban ha szeretnél, csatlakozhatsz a Rapid Massage Service-hez is. A választásodtól függetlenül azonban lehetőséged van még további két szintvizsgát tenni nálunk.

A második szinten tovább finomítjuk a meglévő technikákat – főleg a kimozgatásokat –, valamint olyan egyéb fogásokat és koncepciókat is tanulunk, melyeket bevetve – egy-két fontos akupresszúrás pont használatával – valóban egy minőségi és magas szintű manuálterápiás kezeléssé teheted a Rapid Masszázst.

Ezeket megtanulva nem csak változatosabb kezeléseket tudsz csinálni, de több olyan „hétköznapi” problémán is hatékonyabban tudsz segíteni, amikkel az emberek hozzád fordulnak. Tulajdonképpen, miután az első szinten megtanulod a „nagykönyves” verziót, a második szinten történik meg az, hogy önmagadra találsz a Rapid Masszázsban, mintegy személyre szabva magadnak a rendszerét. Ezt az önmagadra találást pedig nem mással valósítod meg, mint a légzésergonómiád igazán mély kiművelésével. A második szint igazából erről szól.

Nagyon sok légzőgyakorlatot és Qi Gong-ot tanulunk ezen a szinten, illetve különböző elvonulásokra megyünk, ahol igazán elmélyedhetünk ezekben. A lélegzeted kiművelése a lelked kiművelését jelenti. Ezáltal találhatsz mélyebben önmagadra a Rapid Masszázs művészetében is.

dinamikus rapid masszazs irodai masszazs rendezvenymasszazs sportmasszazs szekes masszazs szekmasszazs munkahelyi masszazs masszazs oktatas stresszoldo masszazs manager masszazs konferencia masszazs office massage dynamic rapid massage masszazs tanfolyam legjobb masszazs eros masszazs profi masszazs relax masszazs fejmasszazs sports massage event massage lenduletkoordinacio mozgasergonomia legzesergonomia ergonomia ritmus dinamika gerinctorna tartasjavitas egeszsegfejlesztes

A légzéseddel különböző tudatállapotokba hozhatod magadat tudatosan. Megnövelheted az energiaszintedet, az állóképességedet és az összpontosításod mértékét is. A Rapid Masszázs gyakorlatában ez például azt is jelenti, hogy maratoni teljesítményekre leszel képes anélkül, hogy különösebben elfáradnál. A tanult légzéstechnikák begyakorlásán túl ezen a szinten erről szól a szakmai gyakorlatod.

Ehhez direkt olyan maratoni eseményeket szemelünk ki, amiken ténylegesen van lehetőséged nagyon sok órán át megállás nélkül dolgozni, hogy extrém körülmények között tesztelhesd a légzéseddel való „varázslást”.

Továbbá mivel itt már túl vagy az alapvizsgán, tehát gyakorlatilag rapid masszőr vagy – sőt, talán a Rapid Massage Service tagja is –, fizetős megrendelések esetén már teljes értékű fizetést kapsz a szakmai gyakorlataidért is.

Az ehhez a szinthez tartozó szintvizsgán 30 idegen embert kell megmasszíroznod egymás után, pihenő nélkül, vakon, 90 %-ot hozva, különös tekintettel a légzéstechnikádra.

dinamikus rapid masszazs irodai masszazs rendezvenymasszazs sportmasszazs szekes masszazs szekmasszazs munkahelyi masszazs masszazs oktatas stresszoldo masszazs manager masszazs konferencia masszazs office massage dynamic rapid massage masszazs tanfolyam legjobb masszazs eros masszazs profi masszazs relax masszazs fejmasszazs sports massage event massage lenduletkoordinacio mozgasergonomia legzesergonomia ergonomia ritmus dinamika gerinctorna tartasjavitas

3. szint

Dinamikus Rapid Masszázs – felsőfok

Végül a harmadik szint a ritmusé és a zeneterápiáé. Az első szinten elméletben már a ritmusterápiát is megtanultad, és valamennyire a gyakorlatban is művelted, de mindezidáig erre nem fektettünk hangsúlyt. Az utolsó szinten azonban ennek is eljön az ideje. Ha idáig eljutsz, akkor itt amennyire csak lehet, tökélyre fejlesztjük a ritmusérzékedet és a kezeléseiden belül a ritmusdinamikádat.

Az ekkorra már precíz, csípőből jövő mozgásoddal és légzéseddel együtt addig gyakorlod a különböző ritmusokat a munkádban, míg e három összetevő egyetlen egységet nem alkot benned, amitől érezhetően feltöltődsz energiával. Nem kevéssel. Sokkal.

Az utolsó szinten azonban nem csak a saját ritmusodat tökéletesíted, hanem megtanulsz figyelni magára a zenére is, amivel dolgozol. Megtanulod úgy felépíteni a munkádat és a fogásaid ritmusát, hogy passzoljanak az adott zene ritmikai egységeihez és váltásaihoz. Ehhez meg kell ismerned a zenét általánosságban. A harmadik szinten ezért sok időt töltünk különböző zenék elemzéseivel és felépítésük megismerésével. Megtanuljuk felismerni a különféle ritmusokat a gyakorlatban, hogy könnyebben kiszámolhassuk az egyes zenékben a váltásokat, szüneteket és egyéb sajátságokat.

Dobolunk, zenélünk, mindemellett pedig megtanuljuk befogadni a különböző zenék érzésvilágait is. Zeneterápiát tanulunk.

dinamikus rapid masszazs irodai masszazs rendezvenymasszazs sportmasszazs szekes masszazs szekmasszazs munkahelyi masszazs masszazs oktatas stresszoldo masszazs manager masszazs konferencia masszazs office massage dynamic rapid massage masszazs tanfolyam legjobb masszazs eros masszazs profi masszazs relax masszazs fejmasszazs sports massage event massage lenduletkoordinacio mozgasergonomia legzesergonomia ergonomia ritmus dinamika gerinctorna tartasjavitas egeszsegfejlesztes

Magát a Rapid Masszázs gyakorlatát nézve, mivel mire idáig eljutsz, a Rapid Masszázs már a kisujjadban van minden összetevőjével együtt, ezért sok energiád felszabadul, amit korábban a koncentrálás kötött le.

Ezt az energiát itt arra tanulod meg használni, hogy a biztonságot nyújtó belső ritmusodat kiadd/ki merd adni a kezedből egy külső irányítónak (egy zenének), még akkor is, ha ez azzal jár, hogy pár perccel hosszabb vagy rövidebb lesz a kezelésed a megszokottnál.

Ha a Rapid Masszázs helyes végzésén túl megtanulsz kifelé is figyelni és hagyod, hogy egy külső zene irányítsa a munkádat, és megtanulod azt lekövetni nem csak az ütem szintjén, de a ritmusokra, a váltásokra és az érzésvilágra is figyelve úgy, hogy közben belül továbbra is a középpontodban maradsz, akkor egy olyan mély élményben részesítheted alanyodat, ami tényleg semmi máshoz nem hasonlítható, és ezt garantáltan ő is így fogja gondolni.

“A tudatom valahol nagyon messziről csak annyit érzékel, hogy a zene ütemére mozognak a végtagjaim. Teljesen relaxált állapotból élem át, ahogy ritmusra töltődnek a sejtjeim, ahogy tér vissza beléjük az élet, ahogy az energia újra áramlik a testemben. A masszázs előtti és utáni állapot között nagyjából annyi a különbség, mintha egy háborús övezetet varázsmanók a világ legcsodálatosabb környezetévé fejlesztették volna. És mindezt 10 perc alatt. Jó újra a testemben lenni, jó újra kisimult, relaxált elmével érzékelni a külvilágot. Tíz perc, és konkrétan újjászületsz. Wow. De tényleg.”

Bokor Krisztián – (Budapest) – fotóművész, slammer – 2021

20 Rapid Masszázs idegeneken, vakon, figyelve a zenére, 90 %-on. Ez a harmadik szintvizsga, ami után gyakorlatilag kijártad az iskolát.

dinamikus rapid masszazs irodai masszazs rendezvenymasszazs sportmasszazs szekes masszazs szekmasszazs munkahelyi masszazs masszazs oktatas stresszoldo masszazs manager masszazs konferencia masszazs office massage dynamic rapid massage masszazs tanfolyam legjobb masszazs eros masszazs profi masszazs relax masszazs fejmasszazs sports massage event massage lenduletkoordinacio mozgasergonomia legzesergonomia ergonomia ritmus dinamika gerinctorna tartasjavitas egeszsegfejlesztes

Mennyibe kerül a tanulás?

Számunkra az oktatás a legnemesebb feladat, főleg a mai világban. Ahogyan az egész oktatási rendszerünkkel, úgy az árainkkal sem szeretnénk csatlakozni az igencsak elvadult korszellemhez. E gondolatok mentén, és mivel nem az oktatásból, hanem a munkáinkból élünk elsősorban, 2022-től úgy határoztunk, hogy képzéseink honorálása ugyanolyan rendhagyó lesz, mint maga az oktatás. A következőkre számíthatsz tehát, ha eljössz hozzánk tanulni.

edzéseken, workshopokon és elméleti órákon való részvétel

ADOMÁNY ALAPÚ

‘Teatröszt’ filozófia délutánon való részvétel

INGYENES

Túl azon, hogy a fentebb leírtak miatt megtehetjük, oktatásainkat azért tettük adomány alapúvá, hogy a mai „kifordított” világban a valódi műveltség és tanulás mindenki számára elérhető legyen nemtől, kortól és keresettől függetlenül. A tudáshoz való jogot és hozzáférést nem az egzisztenciának kell(ene) meghatároznia. A régi hagyományokhoz és értékekhez visszanyúlva mi így kívánunk hozzájárulni a világ, az eszmék és az emberek gyógyulásához.

Szóval ha komolyan gondolod a tanulást és az értékteremtést, várunk szeretettel rendhagyó óráinkon és edzéseinken.

dinamikus rapid masszazs irodai masszazs rendezvenymasszazs sportmasszazs szekes masszazs szekmasszazs munkahelyi masszazs masszazs oktatas stresszoldo masszazs manager masszazs konferencia masszazs office massage dynamic rapid massage masszazs tanfolyam legjobb masszazs eros masszazs profi masszazs relax masszazs fejmasszazs sports massage event massage lenduletkoordinacio mozgasergonomia legzesergonomia ergonomia ritmus dinamika gerinctorna tartasjavitas

Tudtad? Facebook oldalunkon sok hasznos egészségfejlesztő technikát és tippet osztunk meg rendszeresen, ingyenesen. Kövess minket és élj a lehetőségekkel!

Facebook oldalunk itt