OKTATÁS

Tanulnál valami olyat, ami egész életedben a hasznodra válik?

Önfejlesztő edzésprogram

A Rapid Massage Service nem csak egy vállalkozás, hanem egy iskola is. Ennek keretein belül egyrészt továbbképzést tudunk nyújtani masszőr kollégáknak (légzés- és mozgásergonómia, fasciakezelés, inazás, ritmusdinamika, lendületkoordináció, kimozgatások, anatómiai erővonalak, stb); másrészt a Dinamikus Rapid Masszázst is meg lehet tanulni, közvetlenül annak megalkotójától. Ez utóbbi iskolánk fő profilja.

A különböző masszázstechnikák megismerése mellett képzési rendszerünk egy kitűnő önfejlesztő edzésprogram is. A helyes tartással és koncentrált légzéssel végzett, kifinomult mozgásgyakorlatok elsajátítása, valamint érzékszerveink célirányos fejlesztése nem csak a Dinamikus Rapid Masszázs – és valamennyi masszázs – alapjainak és minőségének elengedhetetlen követelménye, de korlátaink megismerésében, tágításában, én- és testtudatunk fejlesztésében, koncentrációnk javításában, valamint immunrendszerünk erősítésében is nagy segítségünkre válik, a fizioterápia világán kívül is.

„Számomra a képzés teljesen új kapukat nyitott meg önmagammal kapcsolatban. Önismereti személyiségfejlesztőként végeztem, emellett már többféle masszázst is tanultam. Itt olyan dolgok jöttek ki belőlem, amikről fogalmam sem volt, hogy bennem vannak.”

Mészáros Rozália (Budapest) – önismereti személyiségfejlesztő, masszőr – 2014

Vagy görgess tovább a részletekért!

dinamikus rapid masszazs irodai masszazs rendezvenymasszazs sportmasszazs szekes masszazs szekmasszazs munkahelyi masszazs masszazs oktatas stresszoldo masszazs manager masszazs konferencia masszazs office massage dynamic rapid massage masszazs tanfolyam legjobb masszazs eros masszazs profi masszazs relax masszazs fejmasszazs sports massage event massage lenduletkoordinacio mozgasergonomia legzesergonomia ergonomia ritmus dinamika gerinctorna tartasjavitas

Többszintes képzési rendszer

Oktatási rendszerünk tehát alapvetően a Dinamikus Rapid Masszázs köré épül, aminek hatékonysága a ritmus, a mozgás, a légzés és a különböző fogások precíz, művészi kivitelezésén és összehangolásán alapszik, valamint a lendülettel való munka hatékony és magabiztos gyakorlati tudásán. Éppen ezért magas szinten való művelése, megtanulása nem könnyű vállalkozás. Ahhoz, hogy viszonylag rövid idő alatt megfelelő hatást érjen el, végzőjének túl azon, hogy kiváló fizikai és pszichés kondícióban kell lennie, szintén kitűnő egésztestes mozgás- és légzésergonómiával, valamint ritmusérzékkel kell rendelkeznie.

Mindezek kifejlesztésére és rutinná alakítására 3 szintes képzési rendszer áll rendelkezésre iskolánkban. E rendszerben azonban nem fix idejű tanfolyamok vannak, hanem úgynevezett edzésekre járva lehet tanulni (ha egyszer eljössz, megtudod, miért hívjuk így).

Azért választottuk ezt a módját a tanításnak, mert mi a tradicionális, tudásalapú oktatási modellekben hiszünk. Manapság a legtöbb helyen ha befizetsz x összeget egy meghatározott idejű képzésre, és becsülettel végigülöd azt, akkor a végén egy jelképes vizsgát követően kapsz egy bizonyítványt. Ez azonban nem a tudásodat és a teljesítményedet tükrözi, hanem azt, hogy befizetted a pénzt és részt vettél a tanfolyamon. Nos, nálunk ilyen nincs. Nálunk edzésekre, órákra lehet járni, amiken ha elérsz egy bizonyos szintet, akkor megpróbálkozhatsz egy szintvizsgával. Ezeken az edzéseken, órákon abszolút a saját képességeidhez mérten, a saját ütemedben haladhatsz, és mi is  ennek megfelelően segítünk téged. Ha nem sikerül egy szintvizsga, akkor nem dől össze a világ, tovább gyakorolsz, és egyszer majd sikerülni fog. Munkáink minősége és referenciáink talán helyettünk is beszélnek e módszer hatékonyságáról a korszellem ‘fast-food’ képzéseivel szemben.

Tekintsd meg bemutatkozó kisfilmünket!

Képzési tematika

A heti rendszerességű önfejlesztő edzéseken tehát a Dinamikus Rapid Masszázs tanulása és gyakorlása mellett mozgás- és légzésfejlesztést, chi-kungot, lendületkoordinációt, ritmusdinamikát és masszázselméletet tanulunk. Az alap edzések mellett néha egy-egy egész napos workshopot is tartunk különböző témákból, úgymint fasciakezelés, triggerterápia, tartásjavító torna, ágyas-olajos technikák, zeneterápiás masszázs és hasonlók, melyekre külön jelentkezhetsz.

Az edzések nálunk 3 órásak, és a következő alaptematika szerint épülnek fel.

1. szint

Dinamikus Rapid Masszázs – alapszint

Ha eljössz hozzánk tanulni, mindenekelőtt megismerkedsz a légzés- és mozgásergonómia, valamint a lendületkoordináció alapjaival mind elméletben, mind gyakorlatban. Miközben nekiállsz megtanulni a Dinamikus Rapid Masszázs fogásrendszerét, mindezen alaptudományokat máris elkezded gyakorolni benne. Az első szinten a technikai rendszerben és a mozgáskoordinációban mélyedünk el jobban. Mindezek mellett olyan praktikus önfejlesztő és koncentrációnövelő módszereket és gyakorlatokat is tanulhatsz itt, melyeket aztán otthon is tudsz gyakorolni és tökéletesíteni, vagy akár egyéb kezeléseidbe beépíteni. Pont ezért képzési rendszerünk első szintje egy kiváló továbbképzés masszőröknek és szakmabelieknek akkor is, ha nem kifejezetten a Rapid Masszázs megtanulása a céljuk.

A készségek minél hatékonyabb fejlesztése végett már ezen a szinten is sokat gyakorlunk bekötött szemmel. Emellett néha tisztán elméleti órákat is beiktatunk a tanulásba, hogy a rendkívül gyakorlatorientált edzéseket kiegészítsük a szükséges mennyiségű szintén fontos teoretikus tudással.

Az edzéseken a saját ütemedben haladhatsz, azonban semmiképp se 1-2 hónapra számíts. A tananyag nagyon terjedelmes, a Rapid Masszázs precíz végzését pedig akkor is sok idő elsajátítani, ha rendszeresen jársz és van hozzá érzéked. A türelem és a kitartás fontos erények nem csak itt, de minden másban is. Szerencsére azonban nálunk már maga a tanulási folyamat is annyi sikerélményt hoz magával, ami segít kitartónak lenni.

Az egyik ilyen például maga a szakmai gyakorlat. Az első szint teljesítéséhez minimum 50 óra szakmai gyakorlaton kell részt venned. Ezek többnyire olyan „éles” munkák, amiket mi szervezünk neked, és ahol idegen embereken gyakorolhatod a tanultakat, akiktől sok-sok elismerést és dicséretet gyűjthetsz be. A szakmai gyakorlatok nem kerülnek plusz pénzbe, sőt, ha hivatalos megrendelés keretein belül vagy velünk gyakorlatozni (általában ilyenek vannak), akkor már egy-egy jelképes fizetést is kapsz a munkádért, csak hogy még életszerűbb legyen a dolog, és hogy segítsük a szakmai önbizalmad kialakulását.

A szint végéhez közeledve, ahhoz, hogy letedd a gyakorlati vizsgát, a sok óra szakmai gyakorlaton túl először egy minden részletre kiterjedő elméleti számonkérést kell teljesítened 90 % felett, melynek témái: anatómia, energetika, mozgásergonómia, légzésergonómia, ritmusdinamika, lendületkoordináció, kimozgatások, anatómiai erővonalak, fasciakezelés, fontos akupontok, erővezetés, Dinamikus Rapid Masszázs lényege, hatásmechanizmusa, indikációk, kontraindikációk, speciális alkalmazások, kommunikáció.

Amennyiben ezt a vizsgát sikeresen leteszed, akkor kísérelhetsz meg levizsgázni a gyakorlati részből, ami 10 db Dinamikus Rapid Masszázs elvégzését jelenti egymás után, idegen embereken, vakon, szintén 90 %-os pontossággal, legalábbis ami a technikai rendszert és a mozgásergonómiát illeti. Ha ezt teljesíted, akkor kapod csak meg az első szintes bizonyítványodat, ami már egy igen magas nívót fog képviselni a szakmában.

“Nem csak arra képesek, hogy egy csodálatos koreográfiával egyedi élménnyé tegyenek egy masszázst, de különleges technikájukban gyógymódot leltem a hosszú ideje fájó hátamra is. Annyira lenyűgözött amit tudnak, hogy én és a férjem is szeretnénk Magyarországra utazni, hogy jobban megismerjük őket és elsajátítsuk ezt a technikát.”

Anne-Marie Ozaki (Houston, USA) – mozgáskorrekciós specialista, főiskolai gyógymasszőr oktató – 2019

dinamikus rapid masszazs irodai masszazs rendezvenymasszazs sportmasszazs szekes masszazs szekmasszazs munkahelyi masszazs masszazs oktatas stresszoldo masszazs manager masszazs konferencia masszazs office massage dynamic rapid massage masszazs tanfolyam legjobb masszazs eros masszazs profi masszazs relax masszazs fejmasszazs sports massage event massage lenduletkoordinacio mozgasergonomia legzesergonomia ergonomia ritmus dinamika gerinctorna tartasjavitas

2. szint

Dinamikus Rapid Masszázs – középszint

Miután betekintettél a Dinamikus Rapid Masszázs világába és letetted az alapvizsgát, már egy olyan szintet képviselsz, ami bárhol megállja a helyét. Akár meg is köszönhetünk egymásnak mindent és elmehetsz önállóan dolgozni a Rapid Massage Service áldásával. Azonban ha szeretnél még jobban elmélyedni a rendszer rejtelmeiben, és olyan extra technikákat és módszereket tanulni, amikkel még több ’Wow’ élményt adhatsz a vendégeidnek és még frappánsabb hálálkodásokat gyűjthetsz be tőlük, akkor lehetőséged van még további két szintvizsgát tenni nálunk.

A második szinten tovább finomítjuk a meglévő technikákat, valamint olyan újabb, kiegészítő fogásokat és koncepciókat is tanulunk, melyeket bevetve – egy-két fontos akupresszúrás pont használatával – bizonyos esetekben terápiás jelleggel is alkalmazható a Rapid Masszázs. Ezeket megtanulva nem csak változatosabb kezeléseket tudsz csinálni, de több olyan „hétköznapi” problémán is hatékonyabban tudsz segíteni, amikkel az emberek hozzád fordulnak.

Emellett azonban a második szint legfőbb feladata az, hogy megtanuld egy aktív meditációvá tenni munkádat, azaz hosszútávon se fáradj el. Ezt pedig úgy tudod megtenni, ha növeled a légzéscentrikusságodat.

10-15-20 Rapid Masszázs után – kinek mennyi – eljön egy holtpont, aminél úgy érzed, elfáradtál. Ha ennek ellenére tovább dolgozol, akkor ezt a pontot elhagyva még jobban kell összpontosítanod, és el kell kezdened befelé is jobban figyelni, a légzésed egyenletességére, mialatt dolgozol. Ha ezt nem teszed meg, a légzésed és a mozgásod összekuszálódik a fáradtságtól, ami így a technikád és munkád minőségének rovására megy. Miután az alapvizsga írásbeli részénél elméletben már bizonyítottad, hogy tudod, a második szinten tehát a légzésergonómiádat művelheted ki professzionális szinten a gyakorlatban.

Magán a masszázs végzésén túl az edzéseken már az elejétől foglalkozunk külön is izomerősítéssel, erőnléttel és chi-kunggal, a második szinten azonban több figyelmet fordítunk ezekre. Szintén fontos része továbbá ennek a szintnek is a szakmai gyakorlat. Itt azonban már olyan „maratoni” eseményeket szemelünk ki ehhez, melyeken ténylegesen egész napos, szinte megállás nélküli munka van, hogy valóban legyen alkalmunk egymás után nagyon sok embert megmasszírozni, hogy megérezd a lényegét a fenti soroknak. Továbbá mivel itt már túl vagy az alapvizsgán és gyakorlatilag teljes értékű rapid masszőr vagy, fizetős megrendelések esetén már teljes értékű fizetést kapsz a szakmai gyakorlataidért.

A második szinten legalább 100 óra szakmai gyakorlaton kell részt venned. Az ezt követő szintvizsgán 30 idegen embert kell megmasszíroznod egymás után, pihenő nélkül, vakon, 90 %-ot hozva, különös tekintettel a légzéstechnikára. Ha ez stabilan megy, akkor 10 emberből 8 nem csak azt mondja majd a munkádra, hogy jó volt, hanem legalább 3 jelzőt hozzátesz még. Ezek nem nagy szavak, hanem tapasztalat.

“Pár perc akkurátus kiropraktika csodát tett velünk. Hálásan köszönöm nektek, hogy már oly sok éve fáradhatatlanul segítetek nekünk, hogy ép testben ép lelkek maradjunk a fesztivál-flow közepette! Minden alkalommal egy fantasztikus, felszabadult érzéssel állok föl a masszázsszékből! Erőmre kapok, és így képes leszek még sok jó energiát, élményt bevonzani, adni és kapni! Örülök, hogy vagytok és megismerhettelek titeket! Szívembe zártalak benneteket!

Kardos Csaba – (Budapest) – nyelvész, fesztiválhelper – 2021

dinamikus rapid masszazs irodai masszazs rendezvenymasszazs sportmasszazs szekes masszazs szekmasszazs munkahelyi masszazs masszazs oktatas stresszoldo masszazs manager masszazs konferencia masszazs office massage dynamic rapid massage masszazs tanfolyam legjobb masszazs eros masszazs profi masszazs relax masszazs fejmasszazs sports massage event massage lenduletkoordinacio mozgasergonomia legzesergonomia ergonomia ritmus dinamika gerinctorna tartasjavitas

3. szint

Dinamikus Rapid Masszázs – felsőszint

Végül a harmadik szint a ritmusé és a zeneterápiáé. Az első szinten elméletben már a ritmusdinamikát is megtanultad, és valamennyire a gyakorlatban is művelted, de mindezidáig erre nem fektettünk hangsúlyt. Az utolsó szinten azonban ennek is eljön az ideje. Ezen a szinten amennyire csak lehet, tökélyre fejlesztjük a ritmusérzékedet és a masszázson belül a ritmusdinamikádat.

Az ekkorra már precíz, csípőből jövő mozgásoddal és légzéseddel együtt addig gyakorlod a különböző ritmusokat a munkádban, míg e három összetevő egyetlen egységet nem alkot benned, amitől érezhetően feltöltődsz energiával. Nem kevéssel. Sokkal.

Az utolsó szinten azonban nem csak a saját ritmusodat tökéletesíted, hanem megtanulsz figyelni magára a zenére is, amivel dolgozol. Megtanulod úgy felépíteni a munkádat és a fogásaid ritmusát, hogy passzoljanak az adott zene ritmikai egységeihez és váltásaihoz. Ehhez meg kell ismerned a zenét általánosságban.

A harmadik szinten ezért sok időt töltünk különböző zenék elemzéseivel és felépítésük megismerésével. Megtanuljuk felismerni a különféle ritmusokat a gyakorlatban, hogy könnyebben kiszámolhassuk az egyes zenékben a váltásokat, szüneteket és egyéb sajátságokat. Mivel mire idáig eljutsz, a Rapid Masszázs már a kisujjadban van minden összetevőjével együtt, ezért sok energiád felszabadul, amit korábban a koncentrálás kötött le.

Ezt az energiát a harmadik szinten arra is megtanulod használni a gyakorlatban, hogy a biztonságot nyújtó belső ritmusodat kiadd/ki merd adni a kezedből egy külső irányítónak (egy zenének) még akkor is, ha ez azzal jár, hogy pár perccel hosszabb vagy rövidebb lesz a masszázsod a megszokottnál. Ha a Rapid Masszázs helyes végzésén túl megtanulsz kifelé is figyelni, és hagyod, hogy egy külső zene irányítsa a munkádat, és megtanulod azt lekövetni nem csak az ütem szintjén, de a ritmusokra és a váltásokra is figyelve úgy, hogy közben belül továbbra is a középpontodban maradsz, akkor egy olyan mély élményben részesítheted alanyodat, ami tényleg semmi máshoz nem hasonlítható, és ezt garantáltan ő is így fogja gondolni.

“A tudatom valahol nagyon messziről csak annyit érzékel, hogy a zene ütemére mozognak a végtagjaim. Teljesen relaxált állapotból élem át, ahogy ritmusra töltődnek a sejtjeim, ahogy tér vissza beléjük az élet, ahogy az energia újra áramlik a testemben. A masszázs előtti és utáni állapot között nagyjából annyi a különbség, mintha egy háborús övezetet varázsmanók a világ legcsodálatosabb környezetévé fejlesztették volna. És mindezt 10 perc alatt. Jó újra a testemben lenni, jó újra kisimult, relaxált elmével érzékelni a külvilágot. Tíz perc, és konkrétan újjászületsz. Wow. De tényleg.”

Bokor Krisztián – (Budapest) – fotóművész, slammer – 2021

A harmadik szintnek nincs meghatározott óraszámú szakmai gyakorlata, azonban 20 Rapid Masszázs idegeneken, vakon, figyelve a zenére, 90 %-on. Ez a harmadik szintvizsga, ami után gyakorlatilag kijártad az iskolát.

dinamikus rapid masszazs irodai masszazs rendezvenymasszazs sportmasszazs szekes masszazs szekmasszazs munkahelyi masszazs masszazs oktatas stresszoldo masszazs manager masszazs konferencia masszazs office massage dynamic rapid massage masszazs tanfolyam legjobb masszazs eros masszazs profi masszazs relax masszazs fejmasszazs sports massage event massage lenduletkoordinacio mozgasergonomia legzesergonomia ergonomia ritmus dinamika gerinctorna tartasjavitas

Mennyibe kerül a tanulás?

Számunkra az oktatás a legnemesebb feladat, főleg a mai világban. Ahogyan az egész oktatási rendszerünkkel, úgy az árainkkal sem szeretnénk csatlakozni az igencsak elvadult korszellemhez. E gondolatok mentén, és mivel nem az oktatásból, hanem a munkáinkból élünk elsősorban, 2022-től úgy határoztunk, hogy képzéseink honorálása ugyanolyan rendhagyó lesz, mint maga az oktatás. A következőkre számíthatsz tehát, ha eljössz hozzánk tanulni.

az edzéseken való részvétel

ADOMÁNY ALAPÚ

Túl azon, hogy a fentebb leírtak miatt megtehetjük, az edzéseinken történő oktatást azért tettük adomány alapúvá, hogy a valódi, mély, hosszútávú tudás és tanulás mindenki számára elérhető legyen nemtől, kortól és keresettől függetlenül. A tudáshoz való jogot és hozzáférést nem az egzisztenciának kell meghatároznia. A régi hagyományokhoz és értékekhez visszanyúlva mi így kívánunk hozzájárulni a világ, az eszmék és az emberek gyógyulásához.

Szóval ha komolyan gondolod a tanulást és az értékteremtést, várunk szeretettel rendhagyó óráinkon és edzéseinken.

dinamikus rapid masszazs irodai masszazs rendezvenymasszazs sportmasszazs szekes masszazs szekmasszazs munkahelyi masszazs masszazs oktatas stresszoldo masszazs manager masszazs konferencia masszazs office massage dynamic rapid massage masszazs tanfolyam legjobb masszazs eros masszazs profi masszazs relax masszazs fejmasszazs sports massage event massage lenduletkoordinacio mozgasergonomia legzesergonomia ergonomia ritmus dinamika gerinctorna tartasjavitas

Tudtad? Facebook oldalunkon sok hasznos egészségfejlesztő technikát és tippet osztunk meg rendszeresen, ingyenesen. Kövess minket és élj a lehetőségekkel!

Facebook oldalunk itt