Légzés- és mozgásergonómia a masszázsban

Elvégeztél egy gyorstalpaló masszőriskolát, és úgy érzed nem kaptál elég gyakorlati instrukciót ahhoz, hogy magabiztosan elindulj a szakmában? Vagy elhivatott gyógy- és sportmasszőrként kíváncsi vagy, mivel növelhetnéd meg kiugróan munkád hatékonyságát? Esetleg hosszú távon gondolkodsz, és tennél valamit a klasszikus masszőrbetegségek (hát-, váll-, derék- és egyéb ízületi fájdalmak) ellen?

Ha ezek közül bármelyik kérdésre IGEN a válaszod, akkor ez a lehetőség neked szól!

2010 és 2013 közt egy orvosi csapattal dolgoztunk együtt, ahol leegyszerűsítve az volt a feladatunk, hogy extrém teherbírású masszőröket képezzünk, akik munkájukkal segítik a több száz fős egészségügyi személyzet maratoni munkavállalását, és még egy külső masszázsstandot is visznek a fesztiválozók számára. Ez a feladat elengedhetetlenül megkövetelte, hogy minden téren tökélyre fejlesszük ergonómiánkat. A projekt olyan sikeres lett, hogy a Rapid Massage Service-zel azóta már több száz masszőrnek biztosítottunk igen hatékony és színvonalas továbbképzéseket e témákban.

„Most jöttem haza a 2012-es Balaton Sound fesztiválról, egy masszőrképzésről. Szavakkal egyszerűen leírhatatlan élmény volt, ezt mindenkinek ki kell próbálnia. Nagyon jó volt a csapat, és a rossz idő ellenére nagyon jó volt a hangulat is. Megtanultam egy olyan frissítő masszázstechnikát, amit bárhol, bármikor alkalmazhatok, és tuti sikere lesz, csak egy szék kell hozzá. Köszönöm, hogy itt lehettem, áldom a szerencsém, hogy rátok találtam.”

Matis Iván – (2012, Balaton Sound tanfolyam) – thai masszőr

Továbbképzés masszőröknek

Mit kapsz, ha részt veszel egy ilyen továbbképzésen?

Olyan szinten kifinomodnak érzékszerveid, megnő teherbírásod, és elmélyül gyakorlati tudásod és érdeklődésed a munkád és képességeid mélyebb rétegei felé, amire e technikák megismerése előtt nem is gondoltál volna. További nagy gondolatok következhetnének most itt, de inkább tekintsd meg a Rapid Massage Service referenciáit, amik önmagukért beszélnek. Kattints alább!

Mégis, konkrétan miket fogunk itt tanulni?

A két napos (2×8 óra), rendkívül intenzív és gyakorlatias workshop részletes tematikája a következő (20 % elmélet, 80 % gyakorlat)

Első nap

Ergonómia fogalma, fajtái

Energia és testtartás kapcsolata

Terheléses mozgásergonómia elmélete és gyakorlata

Mozgásergonómiai gyakorlatok

Dinamika a masszázsban

Svéd-, gyógy-, sportmasszázs fogásainak összevonása a mozgásergonómiával

Tartásfejlesztő gyakorlatok

Anatómiai erővonalak mentén való kezelés

Második nap

Légzés és masszázs kapcsolata

Légzésergonómia fogalma

Terheléses légzésergonómia elmélete és gyakorlata

Légzésergonómiai gyakorlatok

Légzés, mozgás és immunrendszer kapcsolata

Chi-kung fogalma, alkalmazása és jelentősége a fizioterápiában

Holisztikus szemléletű svéd-, gyógy- és sportmasszázs

A tanultak gyakorlása egyben

Vizsga

A képzést vezeti

Nagy Sándor

Mozgás- légzés- és tartásfejlesztő, gerinctréner, gyógy- és sportmasszőr oktató, a Rapid Massage Service vezetője

Nagy Sándor

Mennyibe kerül egy ilyen tanfolyam?

Mostanra valószínűleg kíváncsi lettél, mi lehet az ára e különleges tudás megszerzésének, amit nem tanítanak minden “sarki” masszázsiskolában. Ha azt gondoltad, ez biztos méregdrága lesz, akkor kellemeset fogsz csalódni, mert abszolút emberbarát árat szabtunk a képzésnek. Célunk, hogy minden masszőrnek elérhető legyen ez a lehetőség.

A 2 napos, 16 órás workshop díja összesen:

45.000 Ft

mely tartalmazza

oktatás, jegyzet, vizsga, bizonyítvány (magyar és angol nyelvű), helyszín, eszközök (ágyak, székek, olajok, zene, stb), tea

Kiket várunk erre a továbbképzésre?

Csakis hivatásos masszőröket (elsősorban svéd-, gyógy-, sport), akik egy továbbképzés keretében szeretnék elmélyíteni tudásukat, és javítani munkájuk minőségét; és ennek érdekében nem riadnak vissza a nagyobb mentális és fizikális kihívásoktól, illetve némi izomláztól.

Figyelem!

A kiállított bizonyítvány egy továbbképző workshopról szóló igazolás, önálló munkavégzésre nem jogosít. Ily módon ez a lehetőség tényleg csak végzett masszőröknek szól. Továbbá a minőségi oktatás biztosítása végett a képzések limitált férőhelyesek. Egyszerre maximum 8 fő vehet részt egy tanfolyamon, tehát érdemes mielőbb helyet foglalnod.

A következő workshop időpontjai

Jelenleg nincs meghirdetett képzésünk, azonban jelentkezz be bátran, kérdezz a lehetőségekről, tervekről, vedd fel velünk a kapcsolatot.