Dinamikus Rapid Masszázs

Többszintes képzési rendszer

A Dinamikus Rapid Masszázs hatékonysága a ritmus, a mozgás, a légzés és a különböző fogások precíz, művészi kivitelezésén és összehangolásán alapszik. Éppen ezért magas szinten való művelése, megtanulása nem könnyű vállalkozás. Ahhoz, hogy viszonylag rövid idő alatt megfelelő hatást érjen el, végzőjének túl azon, hogy kiváló fizikai és pszichés kondícióban kell lennie, szintén kitűnő egész testes mozgás- és légzésergonómiával, valamint ritmusérzékkel kell rendelkeznie.

Mindezek kifejlesztésére és rutinná alakítására 3 szintes képzési rendszer áll rendelkezésre iskolánkban!

 „Nagyon jó volt a képzés. Kitűnő oktatónk volt, aki mindig ott volt, figyelt és segített mindenben. Emellett egy nagyszerű csapat is volt. Németországban, ahol élek már van némi gyakorlatom wellness masszázsokban és reikiben. Ez azonban egy teljesen más megközelítése a fizioterápiának. A tanfolyamon nagyon sokat segítettek a vendégek folyamatos visszajelzései. Örülök, hogy megtanulhattuk ezt a technikát.”

Falk Hoppe (2016, Everness tanfolyam) – fogtechnikus, masszőr, reiki-kezelő

(fordítás: Nagy Sándor)

kartekerés gyakorlása bekötött szemmel

Alapozó workshop (1. szint):

Iskolánk alapképzése egy 4 napos (4 x 6 óra), workshop szerű bevezető tanfolyam, ahol megismerkedünk az alapokkal. Egész testes mozgásergonómiát, légzés ergonómiát tanulunk, ritmust és lendület-koordinációt gyakorlunk; és mindezt a Dinamikus Rapid Masszázs elvrendszerének, fogásainak és alap szintű végzésének megismerésén keresztül tesszük.

Az alaptanfolyam elvégzése után még nem fogjuk professzionálisan végezni a Rapid Masszázst, azonban az ezen elvekbe, technikákba, mozgás -és légzésformákba való betekintés egy kitűnő továbbképzési lehetőség lehet fizioterápiát végző kollégák számára, de akár zenészeknek, mozgásművészeknek is. Emellett – minthogy az alapképzésnek nincs tétje, csupán egy jelképes alapvizsgát teszünk a végén – bárkinek ajánlott és bárki el is végezheti, aki érez magában elszántságot és kitartást egy kemény, koncentrált edzéshez, és nyitott az új dolgokra.

A legtehetségesebb masszőröknek akár már az alapozó workshopot követően is alkalmi munkalehetőséget kínál a Rapid Massage Service.

Dinamikus Rapid Masszázs alapképzés az Everness Fesztiválon

“A 2018-as nyári Everness Fesztiválon volt szerencsém a Dinamikus Rapid Masszázs tanfolyamhoz. Sanka (Nagy Sándor) tömör, ugyanakkor kellően alapos, informatív és érthető formában adta át nekünk az elméleti alapokat és a gyakorlati fogásokat. Nekem korábban semmilyen szakmai képzettségem és tapasztalatom nem volt a masszázs terén. Ennek ellenére – az ottani vendégek visszajelzései alapján – sikeresen sajátítottuk el a tananyagot. Hálásan köszönöm mindazt, amit ezzel kaptam, tanultam a masszázsról és önmagamról. Köszönöm a sok segítséget, barátságot, hangulatot, az örömteli pillanatokat, órákat, napokat. Bármerre is haladsz az utadon, ha vonzást érzel egy hasonló dolog iránt, itt érdemes “megállnod” és kipróbálni magad.”

Csipkay Miklós (2018, Everness tanfolyam) – mozgás- és szemléletfejlesztő, zumba instruktor

Továbbképző edzések (2. szint)

Az alapvizsga – vagy első szintvizsga – letételét követően, aki igazán komolyan gondolja, és valóban szeretné jól megtanulni a Dinamikus Rapid Masszázst, az innentől úgynevezett továbbképző edzésekre járhat. Ezekre az alkalmanként 3 órás foglalkozásokra járva válunk igazán jó rapid masszőrökké, amikor is elemeire bontva tanulunk meg és gyakorlunk be minden technikát, a megfelelő mozgással, légzéssel és ritmikával. Mindeközben részletesebb anatómiai és energetikai ismeretekkel is gazdagodunk, készség szinten sajátítjuk el a lendület-koordináció módszerét, valamint mentális és fizikai kondíciónk határait is feszegetjük. 

Az elsővel ellentétben a második szintvizsga már szigorú szakmai követelményekhez kötött. A jelentősebb elméleti tananyag mellett mind a légzés- és mozgásergonómiát, mind a lendület-koordinációt, csakúgy mint a ritmusdinamikát nem 1-2 hónap, mire valaki profi módon megtanulja alkalmazni a gyakorlatban. Éppen ezért ennek a vizsgának a letétele már nincs időhöz kötve, csakis tudáshoz és teljesítményhez. Mindenki akkor kísérelheti meg letenni, amikor felkészültsége és kondíciója eléri az ahhoz szükséges szintet.

Erőnléti gyakorlat Dinamikus Rapid Masszázs edzésen

Sikeres második szintvizsga esetén a vizsgázó elmondhatja magáról, hogy készség szinten tudja a Dinamikus Rapid Masszázs technikai rendszerét, légzés- és mozgáskultúráját mind elméletben, mind gyakorlatban; de emellett egy általános anatómiai, energetikai és ergonómiai műveltséggel is rendelkezik.

“A 2015-ös Everness Fesztiválon végeztem. Egy válogatott csapatba kerültem be önéletrajz és motivációs levél útján. Nagyon különleges, csodálatos élmény volt a tanfolyam, főleg élesben masszírozni már alatta. Azóta nyitottabb vagyok az emberekkel. Nagyon sokat tanultam, s tanulok azóta is, és dolgozni is járok a csapattal. Igazán felemelő élmény, csak ajánlani tudom mindenkinek.”

Lőrincz Andrea (2015, Everness tanfolyam) – nyelvtanár, táncos, masszőr

Ergonómiai gyakorlatok Dinamikus Rapid Masszázs edzésen

Továbbképző edzések (3. szint)

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a tökéletes mozgás, légzés és kivitelezés ahhoz, hogy 10 perc alatt egy olyan kezelést tudjunk csinálni, ami nem hogy nem lesz összecsapott, de egy olyan élményt ad a páciensnek, amit nem gondolt volna, mielőtt beült a székbe. Ezt a gyakorlati tudást pedig tényleg nem egyszerű megszerezni, ezért a három szintes képzési rendszer.

Amikor tehát letettük a második szintvizsgát,és a fogások és a mozdulatok már a kisujjunkban vannak, és tudjuk mikor, miért és hogyan kell lélegeznünk, hogy támogassuk vele a mozgásunkat, akkor  sok energiánk felszabadul, amit addig az ezekre való koncentrálás kötött le. Ekkor ezt a felszabadult energiát (figyelmünket) befelé fordítjuk, légzésünkre fókuszálva. A cél az, hogy a mozgás és a légzés minél tökéletesebb harmóniában legyen egymással, illetve megfelelő összpontosítás által egyfajta egyensúlyra lelve segítsék egymást.

Amikor rátalálunk erre a harmóniára, akkor érzékszerveink kinyílnak, s figyelmünket ismét kifelé irányítva tapintásunkkal jobban érzékeljük alanyunkat, mélyebb, hatékonyabb és változatosabb kezeléseket tudunk végezni.

ÉRDEKESSÉG: A légzés és a mozgás koncentrált figyelemmel történő egyesítését a kínai orvostudomány Qi Gong-nak (Csi-kung) nevezi, mely technika sok keleti gyógyításnak, illetve harci és mozgásművészetnek az alapját képezi. Immunerősítő és koncentráció-javító hatása miatt egyes kínai kórházakban bizonyos betegségekre ma is egyszerűbb Qi Gong gyakorlatokat írnak elő. A Qi Gong egy aktív meditáció.

Igen, a harmadik szinten megtanuljuk, hogyan tegyük egy aktív meditációvá munkánkat. Érzékszerveink és koncentrációnk fejlődése mellett a Csi-kunggal végzett kezelés során megnő fizikai teherbírásunk is. Több masszázsra leszünk képesek anélkül, hogy elfáradnánk, s így képessé válunk letenni az utolsó, felsőfokú szintvizsgát. Bizonyítván a légzés és a mozgás harmóniáját, és az ebből adódó magasabb teherbírást, ennél a vizsgánál a minőség és a mennyiség egyaránt számít. Ez azt jelenti, hogy nem tudunk rá megfelelően felkészülni csak az edzéseken, hiszen nem masszírozhatjuk meg egymást 10-szer, 20-szor, 30-szor egymás után, mert az nem egészséges (főként a nyújtások miatt). Ezért a felsőfokú vizsgára jelentős részben nagy létszámú, “éles” munkák alatt készülünk.

Ez egyfajta “harcos szellem” meglétét, vagy kialakítását teszi szükségessé ahhoz, hogy a folyamatos összpontosítás mellett végzett extrém terhelést jónak és hasznosnak éljük meg, és a munka mennyisége ne menjen a minőség rovására.

Gerinckihúzás a Dinamikus Rapid Masszázsban

Aki a felsőfokú szintvizsgát is sikeresen teljesítette, az méltán nevezheti magát a Dinamikus Rapid Masszázs művészi szintű ismerőjének, de akár légzés- és mozgásművésznek is.

„Amit itt kaptam az iskolában, nem csupán egy oklevél. Nem csak egy szakma. Maga a jóság, ami itt megszerezhető. Szenzációs dolgokat tanul az ember, és nem csak a masszázs terén. Sanka a nagyon magas színvonalú tudományát önzetlenül adja át, mindemellett felhívja az ember figyelmét, hogy ez egy művészet is egyben, ahol kifejezheti magát az ember, és maradandót alkothat. A jó hangulatú óráknak és előadási stílusnak köszönhetően az egyetlen iskola, ahová még, még, még akarok járni. Ajánlom mindenkinek. Gyökerestül megváltoztatja az életedet. Mint az enyémet is. Köszönöm a lehetőséget!”

Kolozsvári Tamás Andor (2012, Pálinka Fesztivál tanfolyam)– irodai dolgozó, graffitiművész, masszőr

Rapid Massage Service Team

ÁRAK – OKTATÁS

 

Alaptanfolyam csoportban

60.000 Ft/fő

Alaptanfolyam magán úton

80.000 Ft/fő

Továbbképző edzések csoportban

3.000 Ft/fő /alkalom

Továbbképző edzések magánban

5.000 Ft/fő /alkalom