Milyen a jó fejmasszázs?

Fejünk különösen érzékeny része testünknek. Benne található agyunk, ami a legtöbb mentális funkciónkért felelős szervünk. Az agy segíti elő a stressz és a nyugalom létrejöttét is a szervezetben. Amikor stresszoldó masszázsról beszélünk, akkor gyakran egy jó fejmasszázs jut az eszünkbe, vagy legalábbis olyan kezelés, amiben fejmasszázs is van. Nem hiába, hiszen a legtöbb fejmasszázs elsődleges célja a túlzott stresszállapot ellensúlyozása, a nyugalmi állapot, a relaxáció elősegítése, megteremtése…

nyakmasszázs

Minden fejmasszázs relaxál?

Egyáltalán nem. Minthogy a koponya – azon belül is a halánték – testünk egyik legérzékenyebb területe, így a jó-rossz közti különbséget is jobban érzékeli. Ezért nagyon nem mindegy hogyan végezzük a fej masszírozását. Az erősségen, az intenzitáson, a ritmuson és a technikai kivitelezésen túl a fejnél különösen számít a fogások kivitelezésének iránya. A rossz fejmasszázs nem csak fájdalmas, vagy kellemetlen lehet, de szédüléssel, émelygéssel, hányingerrel is járhat.

fejmasszázs - koponya

Rendben, de akkor milyen a jó fejmasszázs?

Semmiképp sem túl gyors, és nem is túl erős. A masszőr érintésének lágynak, de határozottnak kell lennie. Ami a fogások haladási irányát illeti, követni kell a fejen futó meridiánok irányát, hogy azokon keresztül elvezessük a stressz által felgyülemlett pangó energiákat, utat adva így a megcélzott relaxációnak. Különös figyelmet kell fordítani a halántékra, ami a legérzékenyebb területe a koponyának. Itt számít a legjobban a megfelelő, precíz kivitelezés.

halánték masszírozása

Fejmasszázs a Dinamikus Rapid Masszázsban

Bár jellegéből adódóan nem egy komplett, „hosszú” fejmasszázsról beszélünk, a Dinamikus Rapid Masszázsban egy gondosan felépített és kivitelezett koncepciót követően jutunk el a rövid, de annál hatékonyabb fejmasszázshoz. A holisztikus megközelítésnek köszönhetően a derék, a lapockák és a vállak átdolgozása és kilazítása után a fentebb említett szabályok mentén haladva egy rövid, de lényegre törő fejmasszázs során juttatjuk el alanyainkat egy magas fokú relaxációs állapotba, amit leginkább egy meditatív élményhez szoktak hasonlítani.

Szerző: Nagy Sándor

elégedett ügyfél
Nagy Sándor