TARTÁSJAVÍTÁS

MEGTANÍTUNK, HOGYAN NE LEGYÉL HÁT- ÉS DERÉKFÁJÓS

Gerincünk épségének megőrzése és tudatos támogatása nagyon fontos általános egészségi állapotunk óvásának szempontjából. Ha rossz tartással és mozgásmintákkal élünk, csigolyáink máshogyan és egyenlőtlenül terhelődnek, mindenféle tüneteket okozva testünk legkülönbözőbb pontjain. Egy jó és célirányos tartásjavító torna viszont segíthet megelőzni a problémákat, kiegyensúlyozni a gerincet és meggátolni a további kóros mozgásszervi elváltozásokat.

Mitől igazán jó egy ilyen torna?

Attól, hogy interaktív. Attól, hogy nem tüneteket kezel, hanem az okokat szünteti meg. Attól, hogy egy aktív módszertant és technikát ad a kezedbe, amit ha megtanulsz, akkor te segítesz vele magadon. Attól, hogy a belefektetett pénzért és időért cserébe nem egyszerűen szolgáltatást nyújt, hanem tudást ad, ami egész életeden át megmarad. Attól, hogy szép lesz tőle a tartásod és a mozgásod.

dinamikus rapid masszazs irodai masszazs rendezvenymasszazs sportmasszazs szekes masszazs szekmasszazs munkahelyi masszazs masszazs oktatas stresszoldo masszazs manager masszazs konferencia masszazs office massage dynamic rapid massage masszazs tanfolyam legjobb masszazs eros masszazs profi masszazs relax masszazs fejmasszazs sports massage event massage lenduletkoordinacio mozgasergonomia legzesergonomia ergonomia ritmus dinamika gerinctorna tartasjavitas

Kiknek ajánlott?

Gyerekeknek és fiatal felnőtteknek erősen javallott a későbbi problémák megelőzése végett, hogy mentálisan és fizikálisan egészséges felnőttekké váljanak. Különösen fontos ez a mai görnyedt, telefonnyomkodós trendek világában, a különböző tartáshibák kiküszöbölésének szempontjából. Emellett természetesen azok az idősebb felnőttek is hatékony megoldásra lelhetnek, akiknél már jelentkeztek a rossz tartásminták okozta fájdalmak. A torna célja az izmok, csontok és ízületek terhelésének kiegyensúlyozása, azok természetes funkcióinak visszaállítása, hogy az egész gerinc egyenletesen terhelődjön és megfelelően működjön.

Mindezek mellett azonban csak azoknál fog működni ez a dolog – és ezért csak azoknak ajánlott ez a lehetőség -, akik képesek meghozni azt a nagyon fontos döntést az életükben, hogy ‘MOSTANTÓL NEM LESZEK REST TENNI MAGAMÉRT’. Igen, ez így van. Nem szeretnénk zsákbamacskát árulni, sem feleslegesen hitegetni.

Milyen a helyes hozzáállás?

Látod vagy sem, érted vagy sem, tetszik vagy sem, az életedért te vagy a felelős, senki más. Te tudsz elrontani és helyrehozni is benne mindent.

Bármennyire is úgy tűnhet, hogy a saját alapszakmáink ellen is beszélünk ezzel, de tény, hogy a masszázs, csontkovácsolás meg bármiféle terápia, amit mások végeznek rajtad, az maximum csak a tüneteket enyhítheti egy mozgásszervi rendellenesség vagy bármilyen szerzett gerinctorzió esetén. A kiváltó okokat azonban ezek sosem fogják megszűntetni, maximum csak kiegészítő kezelésként segíthetik a szükséges változási folyamatot, esetleg egy kis stresszmentesítéssel meghozhatják az ihletet és a tenni akarást. A tartós változást viszont csakis te tudod előidézni magadban, időt és energiát fordítva a szükséges dolgok meglépésére és gyakorlására.

Egy valamirevaló segítő maximum csak utat mutathat és/vagy taníthat olyan technikákat meg gyakorlatokat, amiket otthon végezve elindulhatsz a fejlődés útján. Ezt azonban semmiképpen sem tudod megkerülni, legalábbis ha a célod a tartós jóllét és a problémáid valódi okainak megoldása.

Ezért aztán csak akkor lépj rá erre az útra velünk, ha hajlandó vagy tenni magadért, és nem csak akkor, amikor eljössz egy-egy órára.

Akkor dönts emellett a lehetőség mellett, ha nem akarsz évekig gyógytornára járni, és masszázsra is maximum frissülés, immunerősítés és egészségfejlesztés céljából, nem azért, mert állandóan beáll a dereked/nyakad/hátad/stb.

dinamikus rapid masszazs irodai masszazs rendezvenymasszazs sportmasszazs szekes masszazs szekmasszazs munkahelyi masszazs masszazs oktatas stresszoldo masszazs manager masszazs konferencia masszazs office massage dynamic rapid massage masszazs tanfolyam legjobb masszazs eros masszazs profi masszazs relax masszazs fejmasszazs sports massage event massage lenduletkoordinacio mozgasergonomia legzesergonomia ergonomia ritmus dinamika gerinctorna tartasjavitas egeszsegfejlesztes

Miért válassz minket?

Azért, mert nekünk nem célunk, hogy hosszú időn át járj hozzánk. A fentebb leírt alap hozzáállás birtokában pár alkalom alatt (átlagosan 3-5 alkalom) megtanítunk neked egy olyan rendszert és szemléletet, hogy a sok „AHA” élménytől akkora inspirációt kapsz, hogy magadtól is elkezdesz a mindennapjaidban a tartásoddal foglalkozni, sőt, még élvezed is, anélkül, hogy mondanánk (van, akinek már egy alkalom után nem kell jönnie többet).

Ha ez nem győzött meg, itt van még pár érv, hogy miért hozzánk gyere. Azért, mert a mi oktatónink a legmodernebb és leghatékonyabb fizioterápiás elvek mentén tanítanak úgy, hogy közben tisztelik és alkalmazzák az évezredes tudáson alapuló tradicionális módszereket is. Mert ők nem csoportos órákat tartanak, hanem egyénit, tehát csak veled (vagy a gyermekeddel) foglalkoznak, fókuszáltan. Azért, mert az ő szemléletük nem pusztán anatómiai, hanem holisztikus, tehát mentálisan és érzelmileg is odafigyelnek arra, akivel dolgoznak. Mert náluk nem csupán „üres” gyakorlatokat tanulhatsz, hanem megmutatják mikor, hogyan, milyen sűrűn és milyen dinamikával lélegezz, sőt, még azt is, hogy mire gondolj gyakorlás közben, hogy hatékonyabb legyél.

Azért is érdemes tenned egy próbát, mert sok edzővel és gyógytornásszal ellentétben ők azt is elmondják és megmutatják neked, hogy melyik gyakorlatnak mi az értelme a mindennapokban, járás, mozgás, terhelés közben (a rendkívül motiváló „AHA” élmények jó része innen ered). És végül azért, mert ha valamiben esetleg nem tudnak segíteni, azt hamar képesek belátni, és kapcsolatrendszerük révén valaki olyanhoz irányítanak, aki tud.

„A leghasznosabb az volt a dologban, hogy nem csak megtanította a helyes testtartást, hanem a hogyanját és miértjét is pontosan elmagyarázta, mely izmoknak milyen funkciója van, hogyan működnek stb. (amit aztán komolyan ki is kérdezett minden óra alkalmával, a „házi feladatra” kapott gyakorlatok bemutatásával együtt). Ezek megértésekor többször is volt Aha! élményem, ami sokat jelent, így jobban magamévá tudtam tenni a tanultakat, amik abszolút működnek a hétköznapjaimban is.”

Hornyák Richárd (2023) – projektmanager Fo-Vill Kft

dinamikus rapid masszazs irodai masszazs rendezvenymasszazs sportmasszazs szekes masszazs szekmasszazs munkahelyi masszazs masszazs oktatas stresszoldo masszazs manager masszazs konferencia masszazs office massage dynamic rapid massage masszazs tanfolyam legjobb masszazs eros masszazs profi masszazs relax masszazs fejmasszazs sports massage event massage lenduletkoordinacio mozgasergonomia legzesergonomia ergonomia ritmus dinamika gerinctorna tartasjavitas

Hogy működik ez az egész?

Miután felvetted velünk a kapcsolatot és időpontot egyeztettünk, várunk szeretettel a kijelölt oktatónknál. Egy polifoamra vagy szőnyegre és kényelmes ruhára lesz szükséged. Oktatónkkal alkalmanként 50-60 percet töltesz elméleti és gyakorlati tanulással. Az óra végeztével megbeszélitek, mi lesz a házi feladat.

Ezzel a pár alkalommal tulajdonképpen egy minden szükséges részletre kiterjedő, privát tanfolyamon veszel részt, mellyel garantáltan megtanulsz egy olyan egyszerű de nagyszerű rendszert, aminek gyakorlására ha heti 4-5 alkalommal napi 30 percet rászánsz otthon, akkor nagy eséllyel enyhülnek rövid időn belül a tüneteid, tartásod pedig szép lassan visszatér az egészségeshez és elfelejtheted a továbbiakban a mozgásszervi eredetű gerincproblémákat. Gyermekeknél és fiataloknál ugyanez a tudás – persze gyakorlással együtt – megakadályozza a rossz minták rögzülését felnőttkorra.

Ha a tartásod normalizálása mellett más céljaid is vannak (például különböző mozgásminták elsajátítása sportoláshoz, vagy koncentrált, funkcionális edzések, esetleg légzésfejlesztés), azt jelezheted oktatónknak, aki ennek fényében foglalkozik veled, akár hosszabb távon is. Tartásjavító tornára azonban nem járhatsz hozzánk, miután megtanítottuk neked, amit kell. Ezzel is szeretnénk hűek lenni az elveinkhez és önállóságra sarkallni (természetesen néha egy-egy ismétlő vagy kontroll alkalomra eljöhetsz, ha nem vagy biztos valamiben, illetve telefonon, emailben vagy személyesen is bármikor segítünk bármiben, ha kérdésed van; csak azt nem szeretnénk, hogy tőlünk tedd függővé a gyakorlásodat).

Mennyibe kerül?

Egy 50-60 perces alkalom díja

12.000 Ft

Tudtad? Facebook oldalunkon különféle egészségépítő praktikákat osztunk meg rendszeresen, ingyenesen. Kövess minket!

Facebook oldalunk itt