ESSZENCIA

Általános leírás

Mi a Dinamikus Rapid Masszázs?

A Dinamikus Rapid Masszázs egy masszázsszéken végzett, hagyományos és modernkori elveket és technikákat saját fejlesztésű fogásokkal ötvöző, intenzív, energikus masszázsfajta. A 8-10 perces kezelés alkalmazása a minden masszázsban megszokott relaxáló-energetizáló hatás mellett egy magasabb szintű energetizáltságra, fizikális és mentális teljesítmény-növelésre irányul. Ebből kifolyólag technikai rendszere és koncepciója általános preventív, vagy speciális frissítő masszázsként teszi alkalmazhatóvá. Ennek megfelelően ugyanúgy alkalmas különböző sportesemények versenyzőinek bemelegítésére és regenerálására, mint egyéb rendezvények (konferenciák, céges rendezvények, fesztiválok, stb) résztvevőinek általános frissítésére, s ez által az esemény színvonalának emelésére. Ezen kívül megmaradt az eredeti irodai masszázs funkciója is, azaz munkahelyekre is ajánlott masszázsforma. Alapvetően felsőtestre irányuló kezelést tartalmaz, de specifikusan alsótestre is alkalmazható. Sajátságos jellemzői a ritmikusság, valamint az izmok mozgatása során, azok passzív lendületének felhasználása, ami rövidtávon nagymértékű izomernyedést eredményez.

„Összehasonlíthatatlan élmény volt a hagyományos értelemben vett masszázshoz képest. Sok fajtáját kipróbáltam már, de ennél jobban semmi nem kapcsolt ki, nem lazított el és nem töltött fel. Az én munkámban ez kincset ér. Mindenkinek ajánlom!”

Hábentius Johanna – mentős

Én is kérek ajánlatot!

 

 

Milyen hatással van alanyára?

Az intenzív, dinamikus sportmasszázs technikáknak, valamint az bioenergetikai vonalak (meridiánok) mentén történő kezelésnek köszönhetően, egy Dinamikus Rapid Masszázs foglalkozás alanyát afféle szárnyaló érzés keríti hatalmába, és a minden masszázsnál megszokott relaxáció mellett fel is töltődik energiával. A testlendülettel való munka során sokszor úgy érzi, mintha teste, karjai, vállai könnyedebbek lennének. Az egyenletes ütemben végzett technikák, és azok ritmikus váltakozása a viszonylag rövid Rapid Masszázst is egy egységes, folytonos egésszé teszi, melybe annak alanya gyakran annyira belelazul, hogy majdhogynem elveszíti a kapcsolatot a külvilággal, érzékszervei kitágulnak, és csak saját bensőjének harmóniáját éli meg.

„Sosem volt még részem ilyen masszázsban, mint amit itt kaptam. Mintha a testem nem is hozzám tartozna, hanem egy hangszer lenne a masszőr kezében! Leírhatatlan érzés volt, utána még órákig pörögtem.”

Váczi-Molnár Ágnes – irodavezető, masszőr

Szívesen kipróbálnám én is!

 

 

Milyen hatással van végzőjére?

A Dinamikus Rapid Masszázs technikai és mozgásrendszere úgy van felépítve, hogy a masszőr felső és alsó testének főbb izomcsoportjait egyaránt megmozgatja, miközben az ízületekről az izmokra hárítja a terhelést. Továbbá a helyes tartással, valamint a légzéssel szorosan összevont, egész testes koncentrált mozgás (Chi-kung) egyszerre tartja edzésben a testet és az elmét, erősíti az immunrendszert, növeli az életerőt, elősegíti a hatékony önkifejezést és a valódi pozitív gondolkodást. A Rapid Masszázs művelése ezért egy nagyon hatékony edzésprogram és önfejlesztő gyakorlat végzőjének, aki ezeket a hatásokat mind megtapasztalja önmagán.

„Szenzációs ötlet egy ilyen képzés a szervezők részéről. Egy olyan gyakorlati tudásra tettünk szert, amit máshol évekig tartó képzésen is nehéz megszerezni. Itt egész héten, minden nap, egyfolytában gyakorolhattunk különböző embereken. Egy ilyen tudást máshol, máshogyan nem lehet megszerezni. Ezt csinálni kell, az ilyet nem lehet könyvekből megtanulni.”

Latyák István – birkózó, masszőr, végzett hallgató (RMS-alapképzés)

Én is szeretnék ilyet tanulni!

 

 

Fájdalmas?

Talán fontos megemlíteni a laikusok számára, hogy bár kívülről nézve úgy tűnhet, hogy a különböző karfeszítések és törzstekerések révén a Rapid Masszázs egy „fájdalmas művelet”, átélve azonban mindenki az ellenkezőjét tapasztalja. A Rapid Masszázs szavakkal leírhatatlanul képes ellazítani és feltölteni az embert, és a precíz dinamikai kivitelezésnek köszönhetően egyáltalán nem fájdalmas egyik mozdulata sem. Elég ránézni egy-egy kezelés után az alanyok arcára, vagy váltani velük pár szót ahhoz, hogy ez teljesen egyértelmű legyen.

„Még sosem sikerült egyszer sem ellazulnom masszázs alatt, most először azonban abszolút sikerült. Nagyon tetszett, hogy nem csak a hátammal, vállammal, de mindkét karommal is foglalkoztak. A látszat ellenére abszolút nem fájdalmas egyik technika sem, még az sem, amelyik kívülről talán annak tűnhet. Nagyon kellemes!”

Borbély Csilla – irodai dolgozó

Nagyon meggyőző, felveszem a kapcsolatot!