Miért relaxál jobban a fejmasszázs, mint a „többi” masszázs?

A válasz e kérdésre az idegrendszerben és annak felépítésében keresendő. Azonban mellőzve a száraz szakmai anatómiát, a józan paraszti ész oldaláról közelítve a dologhoz egész egyszerűen azért, mert a „fejben” van az agy, ami az idegrendszer központja. Itt kerülnek feldolgozásra a különböző érzelmek, többek közt a stressz okozta nyugtalanság is. Ha ezt a központot – fejmasszázs révén – közvetlen közelről ingereljük, a hatás is erősebb, élénkebb lesz, mintha egy kéz- vagy egy lábmasszázs során közvetetten – a környéki idegrendszer által – jut el az inger az agyba.

Fejmasszázs relaxáció

Minden fejmasszázs relaxál?

Egyáltalán nem. Minthogy a fentiek révén a koponya – azon belül is a halánték – testünk egyik legérzékenyebb területe, így a jó-rossz közti különbséget is jobban érzékeli. Ezért nagyon nem mindegy hogyan végezzük a fej masszírozását. Az erősségen, az intenzitáson, a ritmuson és a technikai kivitelezésen túl a fejnél különösen számít a fogások kivitelezésének iránya. A rossz fejmasszázs nem csak fájdalmas, vagy kellemetlen lehet, de szédüléssel, émelygéssel, hányingerrel is járhat.

“A Rapid Masszázs fantasztikus színfoltja volt a konferenciánknak. A 600 résztvevő folyamatos munkát adott Sanyiéknak. Kezeik alól kikerülve feltöltődtünk, felfrissültünk, kipihentük magunkat. Jó szívvel ajánlom, hatalmas élmény!!!”

Horváth Örs – főszervező (Integral European Conference)

Minden fejmasszázs

Rendben, de akkor milyen a jó fejmasszázs?

Semmiképp sem túl gyors, és nem is túl erős. A masszőr érintésének lágynak, de határozottnak kell lennie. Ami a fogások haladási irányát illeti, követni kell a fejen futó meridiánok irányát, hogy azokon keresztül elvezessük a stressz által felgyülemlett pangó energiákat, utat adva így a megcélzott relaxációnak. Különös figyelmet kell fordítani a halántékra, ami a legérzékenyebb területe a koponyának. Itt számít a legjobban a megfelelő, precíz kivitelezés.

jó fejmasszázs

Fejmasszázs a Dinamikus Rapid Masszázsban!

Bár jellegéből adódóan nem egy komplett „hosszú” fejmasszázsról beszélünk, a Dinamikus Rapid Masszázsban egy gondosan felépített és kivitelezett koncepciót követően jutunk el a rövid, de annál hatékonyabb fejmasszázshoz. A holisztikus megközelítésnek köszönhetően a derék, a lapockák és a vállak átdolgozása és kilazítása után a fentebb említett szabályok mentén haladva egy rövid, de lényegre törő fejmasszázs során juttatjuk el alanyainkat egy magas fokú relaxációs állapotba, amit leginkább egy meditatív élményhez szoktak hasonlítani.

„Fel vagyok frissülve teljesen, legszívesebben elölről kezdeném a napot! Én szeretem az erőteljes masszázst, és kifejezetten tetszett, hogy alkalmazkodva hozzám ennek a kérésemnek eleget tettek. Ülőmunkához kitűnő választás ez a fajta masszázs. Mindenképp találkozunk még, abban maradtunk!”

Pongor Tünde – irodavezető

Fejmasszázs a Dinamikus Rapid Masszázsban